Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Σμάλτο

  Σμάλτο

 Το υαλώδες σμάλτο, είναι είναι ένα υλικό που κατασκευάζεται από την σύντηξη γυαλιού σε σκόνη, με οξείδια μετάλλων που δίνουν το χρώμα στο σμαλτωμένο αντικείμενο. Η θερμοκρασία σύντηξης κυμαίνεται από 750, έως 850 βαθμούς Celsius και δίνει στο αντικείμενο μια πολύχρωμη υαλώδη επιφάνεια, σε διάφορα σχέδια και συνδυασμούς.

Τα πρώτα γνωστά σμάλτα, έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνική cloisonne, μικρές κυψέλες χωρισμένες με λεπτά φύλλα μετάλλου όπου μπαίνει το σμάλτο σε σχεδιαστικούς και χρωματικούς συνδυασμούς.

Τη τρίτη χιλιετία π.Χ, στην Αίγυπτο και Μεσοποταμία, σμαλτωμένα κεραμικά διακοσμητικά μοτίβα συμπλήρωναν την διακόσμηση τοίχων ναών ή παλατιών.

Στην Κύπρο, δαχτυλίδια της Μυκηναϊκής περιόδου με σμάλτο, χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα π.Χ.

Από τον 6ο π.Χ. αιώνα, οι Έλληνες χρυσοχόοι ειδικεύτηκαν στην τεχνική cloisonne σε χρυσά κοσμήματα. Η τεχνική εξαπλώθηκε, στα όρια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και από εκεί, τον 14ο αιώνα μ.Χ. στην Γερμανία.

Οι Κέλτες από τον τρίτο αιώνα μ.Χ. διέδωσαν το σμάλτο σαν υλικό διακόσμησης στην Γαλλία και Βρετανία

Από το 1885, μέχρι το 1917, ο Peter Carl Faberge δημιούργησε για την Τσαρική οικογένεια 52 αυγά από χρυσό, πολύτιμους λίθους και σμάλτο. Σήμερα υπάρχουν 46 ανεκτίμητης αξίας αυγά Faberge, τα περισσότερα σε ιδιωτικές συλλογές, αλλά και στο μουσείο Faberge στην Αγία Πετρούπολη.

Στην Ισλαμική τέχνη οι Μογγόλοι (Mogul ή Mughal) δημιούργησαν τον 16ο αιώνα νέες τεχνικές σμάλτου, για κόσμημα και λατρευτικά αντικείμενα. Από τους Μογγόλους, το σμάλτο μεταφέρεται στην Κίνα και τον 19ο αιώνα στην Ιαπωνία.

Το υαλώδες σμάλτο, είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό (σκληρότητα 6-6.5 της κλίμακας Mohs) με πολλές εφαρμογές σε κόσμημα, διακοσμητικά ή οικιακά σκεύη. Σήμερα, έχουμε υψηλής ποιότητας σμάλτων σε εποξειδικές ρητίνες με δυναμικά χρώματα, μεγάλη αντοχή και άπειρες εφαρμογές. Ασημένια κοσμήματα, κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι (stainless steel), μπρούτζο και άλλα μέταλλα, συνδυάζονται με σμάλτα, σε σειρές κοσμημάτων που διαμορφώνουν την μόδα και τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0