Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Φεγγαρόπετρα

  Φεγγαρόπετρα

  Φεγγαρόπετρα του Ουράνιου Τόξου!

Η πέτρα του ουράνιου τόξου, η πέτρα που εγκλωβίζει το φως της σελήνης, η πέτρα των πνευμάτων της νύχτας. Μύθοι και δοξασίες συντροφεύουν αυτόν τον λευκό λαμπραντορίτη, μια πανέμορφη φωτεινή πέτρα με χαρακτηριστικούς ιριδισμούς (φαινόμενο adularescence) που δημιουργούνται από την διάθλαση του φωτός σε μικρο-δομές διαφορετικών πολυεπίπεδων αλκαλικών φασμάτων της πέτρας.

Στην ινδουιστική μυθολογία οι chandrakanta (φεγγαρόπετρες) είναι πέτρες που εγκλώβισαν τις ακτίνες του φεγγαριού για να φωτίσουν τον δρόμο του Μπάγκαβαν Κρίσνα προς την θεϊκή ενσάρκωση. Ο Γκανές, ο θεός με το κεφάλι ελέφαντα, προστάτης της σοφίας, των τεχνών και των γραμμάτων, έχει στο μέτωπο του μια φεγγαρόπετρα, σαν σύμβολο της εσωτερικής γνώσης.

Οι Έλληνες ονόμασαν την φεγγαρόπετρα αφροσελήνη, από την θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη και την θεά Σελήνη, αδελφή της Ηούς (Αυγής) και του Ήλιου, η θηλυκή αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι η φεγγαρόπετρα απεικονίζει την θεϊκή υπόσταση της Ντιάνας, της κυνηγού θεάς, προστάτιδας της νύχτας.

Οι Αράβισσες ακόμη και σήμερα ράβουν στα ρούχα τους ένα μικρό κομμάτι φεγγαρόπετρας για να αποκτήσουν σύντομα παιδί. Ένας παλιός Ασιατικός μύθος αναφέρει ότι οι οι πιο όμορφες φεγγαρόπετρες μεταφέρονται στην ακτή από τις παλίρροιες κάθε 21 χρόνια.

Σήμερα, οι Ινδία και η Σρι Λάνκα κατέχουν το 90% της εξόρυξης φεγγαρόπετρας.

Η φεγγαρόπετρα σαν πέτρα της νύχτας και του νυχτερινού φωτός οδηγεί τον ταξιδευτή σε ασφαλή προορισμό, τονώνει την θέληση να υπερνικά τα εμπόδια και να δίνει λύσεις σε υποθέσεις που σκοτεινιάζουν τον νου και το σώμα. Η θηλυκή ενέργεια της καλμάρει τα νεύρα, χαρίζει ηρεμία και δεκτικότητα. Ενισχύει τις δυνάμεις των ρούνων και της τράπουλας Ταρώ ξεδιαλύνει το σκοτάδι και τα σύννεφα ανοίγοντας τον ενδιάμεσο νου σε άλλες διαστάσεις.

Είναι η πέτρα της αρχής του καλοκαιριού, με μήνα τον Ιούνιο και των Διδύμων. Επηρεάζει και κατευνάζει τον νευρικό Καρκίνο, ευεργετεί τον Ζυγό και τους Ιχθύες.

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0