Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Σμαράγδι

  Σμαράγδι

 Από την αρχαία περσική λέξη zamarad (πράσινη πέτρα) και την σανσκριτική samaraka, το σμαράγδι είναι από τις γνωστότερες, ακριβότερες και πλέον δημοφιλείς πετρες στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Τα ορυχεία σμαραγδιού της Αιγύπτου, στην Ερυθρά θάλασσα, λειτουργούσαν ήδη από το 3000 π.Χ. Ήταν η αγαπημένη πέτρα της Κλεοπάτρας, απαραίτητο συμπλήρωμα της εμφάνισης της. Στην Brhratsamhita, την μεγάλη αστρολογική εγκυκλοπαίδεια των ινδουιστών γραμμένη τον 6ο Μ.Χ αιώνα, το σμαράγδι με την Βεδική ονομασία marakata, έρχεται τρίτο στην λίστα των 22 ιερών πετρών του αστρολογικού χάρτη. O Shah Jahan, διάσημος για την κατασκευή του Taj Mahal, κατέγραψε σε ιερά κείμενα την συλλογή του από σμαράγδια, έχοντας πάντοτε πάνω του ένα φυλαχτό από ανεπεξέργαστο σμαράγδι σε σχήμα καρδιάς.

Πέτρα ιδιαίτερα ακριβή και αγαπητή στους Ίνκας και στους Αζτέκους, ήταν μία από τις αιτίες των πρώτων συρράξεων με τους Ισπανούς εισβολείς τον 16ο αιώνα για τα ορυχεία σμαραγδιών στην Κολομβία.

Στους αυτοκρατορικούς θησαυρούς σε όλο τον κόσμο, που σήμερα φυλάσσονται κυρίως σε μουσεία από το Ρωσικό στέμμα τον τσάρων, έως τα κοσμήματα των Σουλτανων στο Τοπ Καπί και τον θησαυρό των Σαχ της Περσίας, το σμαράγδι κατέχει κυριαρχική θέση σαν διαχρονικό σύμβολο πλούτου και πολυτέλειας.

Το Κολομβιανό σμαράγδι θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο, αξιόλογα σμαράγδια βρίσκουμε στην Ζάμπια και στην Βραζιλία, πολύ όμορφα ημιδιάφανα σμαράγδια, χαμηλότερης όμως αξίας εξορύσσονται στην Ινδία και στο Πακιστάν. Κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο σμαράγδι της Μαδαγασκάρης, μεγάλης διαύγειας και καθαρότητας, σε μικρές όμως ποσότητες.

Το ακριβότερο σμαράγδι που πουλήθηκε, ανήκε στην συλλογή της Elizabeth Taylor, μια καρφίτσα φτιαγμένη στην Ιταλία από τον Οίκο Bvlgari με ένα σμαράγδι 23,46 καρατιών (5.7 γραμμάρια), πλαισιωμένο με διαμάντια και χρυσό. Πουλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 σε τιμή-ρεκόρ $ 6.5 εκατομμύρια και ήταν το γεγονός της χρονιάς στον χώρο του κοσμήματος.

Βήρυλλος με ένα βαθύ πράσινο χρώμα, που το οφείλει στις προσμίξεις χρωμίου, καταγράφεται ως μία από τις τέσσερις πολύτιμες πέτρες της κοσμηματοτεχνίας, μαζί με το ζαφείρι, το ρουμπίνι και το διαμάντι.

Πέτρα του τσάκρα της καρδιάς, είναι οδηγός του συναισθήματος, του πάθους και της δημιουργικής σκέψης. Σαν κρύσταλλος ανάπτυξης είναι εξαιρετικός αγωγός ενέργειας και ανανέωσης, που ενισχύει την εσωτερική λάμψη.

 

 

 

 

 

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0