Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Πράσινος Όνυχας

  Πράσινος Όνυχας

Ο πράσινος όνυχας, (green onyx), είναι ένα πυριτικό ορυκτό της οικογένειας του χαλκηδόνιου, με χαρακτηριστικούς λευκούς ή ημιδιάφανους ομόκεντρους κύκλους. Γνωστός από την αρχαιότητα, είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοσμηματοτεχνία, για το δυνατό πράσινο αναλλοίωτο χρώμα του, την αντοχή και σκληρότητα του 6.5-7.0 της κλίμακας Mohs.

Για το κόσμημα χρησιμοποιούμε την "καρδιά" του πετρώματος, το περιφερειακό πέτρωμα, ένα εξαιρετικό υλικό με ποικιλία χρωμάτων, που δουλεύεται όπως το μάρμαρο, σε φύλλα επίστρωσης, ή για την δημιουργία αντικειμένων αξίας.

Πέρσες Άραβες και Τούρκοι το χρησιμοποίησαν στην κατασκευή κομψοτεχνημάτων, αλλά και σε διακοσμητικά μοτίβα εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του να αφήνει το φως να το διαπερνά.

Οι Έλληνες των προκλασικών χρόνων και οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον όνυχα σε κόσμημα, αλλά και για προστασία ενάντια στην κατάθλιψη.

Η πέτρα της σύνεσης και της ελπίδας, ο πράσινος όνυχας διώχνει το στρες, χαρίζει δύναμη και αισιοδοξία σε αυτόν που τον φοράει.

Πέτρα του 4ου chakra, της καρδιάς (Anahata Chakra), πέτρα του Αέρα, επηρεάζει τις σχέσεις μας, διώχνει τον θυμό, τις αγωνίες και τις ζηλόφθονες σκέψεις, προσθέτοντας την αρμονία του εσωτερικού συναισθήματος στον Λόγο.

Στο Feng Shui, τοποθετείται στην Ανατολή, στο Bagua της Βροντής και του Ξύλου.

Επηρεάζει τα ζώδια του Κριού, του Αιγόκερου, του Ζυγού και του Ταύρου ιδίως σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0