Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Λαμπραντορίτης

  Λαμπραντορίτης

 Η πέτρα των Μάγων του παγωμένου Βορρά. Η πέτρα της χαμένης Ατλαντίδας. Οι μοναδικοί πράσινοι χρυσοί και γαλάζιοι ιριδισμοί στο βαθύ μεταλλικό μπλε του λαμπραντορίτη έδωσαν τροφή σε αμέτρητους μύθους και δοξασίες των αρχαίων λαών. Για τους Εσκιμώους, ο παγωμένος αέρας του χειμώνα σκόρπισε στον ουρανό τα κομμάτια του μεγάλου λαμπραντορίτη που εμπόδιζε το πέρασμα στους ψαρότοπους. Έτσι δημιουργήθηκε το Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis). Oι Νορβηγοί πίστευαν ότι οι λαμπραντορίτες είναι κομμάτια από το Βόρειο Σέλας, που πάγωσαν και έπεσαν στην γη.

Ο μπλε λαμπραντορίτης, είναι ένα ημιδιάφανο τεκτοπυριτικό ορυκτό της ομάδας των αλκαλικών αστρίων. H διαυγής φεγγαρόπετρα του ουράνιου τόξου (rainbow moonstone), o σπεκτρολίτης (spectrolite) της Μαδαγασκάρης, είναι λαμπραντορίτες με διαφορετικές προσμίξεις, αλλά με τον χαρακτηριστικό ιριδισμό ένα μοναδικό φαινόμενο που είναι γνωστό με την ονομασία λαμπραντορισμός (labradorescence).

Το όνομα της το πήρε από την επαρχία του Λαμπραντόρ (Labrador) στον Καναδά. Ο Καναδάς, η Νορβηγία, η Μαδαγασκάρη είναι οι κυριότεροι εξαγωγείς λαμπραντορίτη, που πέρα από το κόσμημα, χρησιμοποιείται για την κατασκευή διακοσμητικών και ακριβών δαπέδων.

Πέτρα της νύχτας και τη μαγείας, στην κρυσταλλοθεραπεία θεωρείται ο φωτοφόρος νυχτερινός κρύσταλλος των αγγέλων. Παρέχει προστασία και ανυψώνει την ενσυναίσθηση στον κάτοχο. Διευκολύνει την μετάβαση σε χώρους αδιάβατους από την λογική, φωτίζει τα σκοτεινά σημεία του νου και λειτουργεί ως προστάτης απέναντι στην αρνητική ενέργεια.


Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0