Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Ροζ Χαλαζίας

  Ροζ Χαλαζίας

 Χάντρες από ροζ χαλαζία βρέθηκαν στην αρχαία Μεσοποταμία, το σημερινό Ιράκ, φτιαγμένες το 7000 π.Χ. Οι Ασσύριοι κοσμηματοτεχνίτες το 800 π.Χ. ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν συστηματικά την πέτρα για την κατασκευή κοσμημάτων, ιερών φυλαχτών και μικρών χρηστικών αντικειμένων. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τον ροζ χαλαζία φύλακα δύναμης και προστασίας για τον άνδρα και μητρικής φροντίδας για τα βρέφη.

Οι αρχαίοι λαοί της Αμερικής φορούσαν χάντρες και μικρά φυλαχτά από ροζ χαλαζία σε θρησκευτικές τελετές γονιμότητας τις πρώτες ημέρες της άνοιξης.

Χαλαζιακό ορυκτό, καθαρό οξείδιο του πυριτίου. Το χρώμα του το παίρνει από ίχνη και προσμίξεις τιτανίου, μαγνησίου και σιδήρου που αντιδρούν οξειδωτικά στο πυρίτιο, δημιουργώντας αποχρώσεις από απαλό έως δυνατό βαθύ ροζ.

Ορυχεία εξόρυξης ροζ χαλαζία υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, οι καλύτερες ποιότητες, ειδικές για την κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών εξορύσσονται στην Βραζιλία, κεντρική Αφρική, Ινδία και Πακιστάν.

Στην Ελλάδα, εξαιρετικές αποχρώσεις ροζ χαλαζία βρέθηκαν στην Μήλο, θεωρούνται όμως μη εκμεταλλεύσιμες εμπορικά.

Θεωρείται πέτρα της αγάπης και της καρδιάς. Επουλωτικός χαλαζίας αποδιώχνει την θλίψη, τον πόνο του χωρισμού, τις αρνητικές σκέψεις. Προστατεύει τα βρέφη στην διάρκεια του ύπνου την μητέρα και τα ερωτευμένα ζευγάρια. Φέρνει ηρεμία χαλάρωση και συμφιλίωση.

Στο Feng Shui, ο ροζ χαλαζίας ενδυναμώνει την θηλυκή ενέργεια, το yin qi (γιέν τσι), οδηγώντας στην ειρήνη συμφιλίωση και δημιουργικότητα.

Είναι η πέτρα του αισθήματος χωρίς ιδιοτέλεια που ανοίγει τον δρόμο στο 4ο τσάκρα της καρδιάς για εσωτερική ειρήνη και αγάπη σε όλες τις μορφές

Τα στοιχεία του είναι η Γη και το Νερό, πλανήτες η Αφροδίτη με την Σελήνη. Επηρεάζει τον Καρκίνο, τον Ταύρο και απομακρύνει το άγχος από την
Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0