Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Μπλε Χαλκηδόνιος

  Μπλε Χαλκηδόνιος

 Αρχαιολόγοι βρήκαν σε ανασκαφές στην κεντρική Αυστραλία χαλκηδόνιους μεταφερμένους από άλλες περιοχές της ηπείρου τριάντα χιλιάδες χρόνια πριν. Ήταν με τον βασάλτη και τον σχιστόλιθο τα πρώτα εργαλεία κοπής στην ιστορία του ανθρώπου και από τις πρώτες πέτρες που έγιναν κοσμήματα για λατρευτικούς ή διακοσμητικούς λόγους.

Ο μπλε χαλκηδόνιος είναι χαλαζιακό πέτρωμα, κρυπτοκρυσταλλικό πυριτικό υλικό, αδελφή πέτρα του θαλασσί χαλκηδόνιου. Πέτρα γεμάτη ενέργεια, δυναμώνει την επικοινωνία και τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.

Θεωρείται η πέτρα της αδελφοσύνης, των δεσμών. Η δράση του είναι διεγερτική, δυναμώνει το συναίσθημα και την ορθή κρίση, ενισχύει την δημοφιλία.

Σκεύη από μπλε χαλκηδόνιο βρέθηκαν σε ναούς της αρχαίας Αιγύπτου. Στο παλάτι της Κνωσού οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σφραγίδες από χαλκηδόνιο και αχάτη. Οι ρήτορες στην Ελλάδα των κλασικών χρόνων και στην Ρώμη φορούσαν φυλαχτό ή δαχτυλίδι από μπλε χαλκηδόνιο, για ευφράδεια και καθαρή σκέψη.

Πέτρα που συνδέεται με τα ζώδια της φωτιάς, Ζυγό, Λέοντα και Τοξότη, στέκεται αρωγός στην δημοφιλία των Διδύμων και τον Υδροχόο.

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0