Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Μπλε Τοπάζι

  Μπλε Τοπάζι

 Το τοπάζι, (topaz), είναι πυριτικό ή φθοριούχο ορυκτό του αργιλίου με οκτάεδρη ορθορομβική κρυσταλλική δομή, που κορυφώνεται σε σχήμα πυραμίδας. Πέτρα γνωστή από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα αγαπητή στην αρχαία Ελλάδα, στους λαούς της Μεσοποταμίας και της Αφρικής. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο Ιώβ χαρακτηριστικά αναφέρει πως "η τιμή της σοφίας, ξεπερνά την τιμή του τοπαζιού της Αιθιοπίας". Αρχαίο ορυχείο εξόρυξης ορυκτών, περίδοτου κυρίως και άχρωμης ποικιλίας τοπαζιού, βρέθηκε στο νησί Zabargan στην Ερυθρά Θάλασσα, γνωστό στην αρχαιότητα με την ελληνική ονομασία Τοπάζιος.

Σήμερα εξαιρετικό τοπάζι εξορύσσεται σε ορυχεία της Τσεχίας, της Νορβηγίας, στην Ιταλία και αλλού. Ροζ τοπάζι βρίσκουμε στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν, μπλε τοπάζι στην Βραζιλία κυρίως στην επαρχία Μίνας Ζεράις (Minas Gerais).

To μεγαλύτερο μπλε τοπάζι, σε ένα σπάνιο βαθύ μπλε χρώμα, είναι το τοπάζι "Ostro" 9381 καρατίων, (1876 γραμμάρια). Σήμερα φυλάσσεται στο μουσείο Φυσικής ιστορίας του Λονδίνου μόνιμη δωρεά του πολυεκατομμυριούχου Μορίς Όστρο. Εξορύχτηκε την δεκαετία του 80 στα ορυχεία Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία και είναι μια πέτρα ανεκτίμητης αξίας.

Αντιστοιχεί στο πέμπτο τσάκρα του Λαιμού (Nishuddhi Chakra) και στο τέταρτο τσάκρα της καρδιάς (Anahata Chakra). Ο ενεργειακός συντονισμός του μπλε τοπαζιού, το κάνει ιδανικό σύντροφο-προστάτη των ονείρων, των ταξιδιών του νου και των ταξιδιών σε θάλασσα και αέρα. Ενισχύει την ερωτική έλξη, την αγάπη και καταπραΰνει τα νεύρα και τις εντάσεις.

Ιδανικός συνταξιδιώτης, συντροφεύει τα ζώδια, του Κριού, του Ταύρου, του Λέοντα και της Παρθένου.

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0