Τηλ. παραγγελίες
210.3461.910
ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
για αγορές από 35€ και πάνω
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΩΡΟΥ
χωρίς επιπλέον κόστος
  • Το καλάθι μου

    Το καλάθι αγορών είναι άδειο!

Χαλαζίας Κρύσταλλος

  Χαλαζίας Κρύσταλλος

 Ως κρύσταλλος, χαρακτηρίζεται οποιοδήποτε στερεό παρουσιάζει κανονική γεωμετρική διάταξη των δομικών του μερών. Η διαδικασία σχηματοποίησης των κρυστάλλων, ονομάζεται κρυστάλλωση (crystallization) και την συναντάμε παντού στην φύση, από το κοινό αλάτι σε κυβικούς κρυστάλλους, έως το διαμάντι με κρυσταλλική δομή των ατόμων του άνθρακα, οκτάεδρου, κύβου τριγώνου ή δωδεκάεδρου.

Πολλοί ορυκτοί κρύσταλλοι με ενώσεις μικροστοιχείων στην σχηματοποίηση τους εμφανίζουν πανέμορφα σχήματα και χρώματα και χρησιμοποιούνται στην τέχνη του κοσμήματος από τα αρχαία χρόνια, σαν πολύτιμοι λίθοι, άλλοι λόγω των ιδιοτήτων τους σε βιομηχανική χρήση όπως τρυπάνια διαμαντιού λόγω της σκληρότητας του ή οι χαλαζιακοί κρύσταλλοι σε χρονόμετρα εξαιρετικής ακριβείας.

Συνήθως στην κοσμηματοτεχνία όταν λέμε κρύσταλλος, εννοούμε τον διάφανο άχρωμο κρύσταλλο χαλαζία (crystal quartz) ή ορεία κρύσταλλο, μία διάφανη μονοκρυσταλλική μορφή χαλαζία που στην φυσική του μορφή, εμφανίζει το φαινόμενο της διπλοδιαθλαστικότητας.

Λόγω της ιδιότητας του χαλαζία να πάλλεται με σταθερή συχνότητα όταν το διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα (32.768 κύκλους /sec.) χρησιμοποιήθηκε στην ωρολογοποιία για την παρασκευή κινητών μερών των ρολογιών quartz. Σήμερα χρησιμοποιείται στα χρονόμετρα και σε ηλεκτρονικά κυκλώματα χρονισμού.

Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι λαοί της προκολομβιανής Αμερικής, πίστευαν ότι είναι στερεοποιημένο νερό. Μάλιστα, οι Ρωμαίοι, λόγω και της χαμηλότερης θερμοκρασίας του πετρώματος από την θερμοκρασία περιβάλλοντος, είχαν στο χέρι τους σφαίρες από ορεία κρύσταλλο για να δροσίζονται τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Η ορεία κρύσταλλος, είναι από τις πρώτες πέτρες που οι πρωτόγονοι λαοί απέδωσαν υπερφυσικές ιδιότητες. Ακόμα και σήμερα έχουμε ζωντανή την εικόνα της μαγικής κρυστάλλινης σφαίρας από ορεία, που "διαβάζει" το μέλλον.

Στην Αμερικανική ήπειρο, στην Κίνα, ακόμη και στην Μεσσαιωνική Ευρώπη, έβαζαν στους τάφους των αγαπημένων νεκρών ορείες κρυστάλλους για την ασφαλή διέλευση στον άλλο κόσμο.

Στην Ινδία η τάξη των εμπόρων έφτιαχνε κοσμήματα από ορεία κρύσταλλο, για την προστασία της οικογένειας από δαίμονες και κακά πνεύματα. Μάλιστα, το χρησιμοποιούσαν σε μαγειρικά σκεύη, γιατί πίστευαν ότι ο χαλαζίας σκοτεινιάζει όταν η τροφή είναι αλλοιωμένη ή όταν υπάρχει δηλητήριο.

Σύμβολο του Αέρα, του Ουρανού και του Απείρου, καθαρίζει και εξισορροπεί το περιβάλλον και τον χώρο. Τονώνει την διαύγεια του νου, λειτουργεί σαν ενδιάμεσος ανάμεσα στους κόσμους.

Συμπληρώνει και ενδυναμώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες όλων των Chakra, η διπλοδιαθλαστικότητα ευνοεί την διάγνωση ασθενειών και αρνητικής ενέργειας.

Συμπληρώνει και ενδυναμώνει τις θεραπευτικές ιδιότητες όλων των Chakra.

Η ορεία κρύσταλλος, θεωρείται λίθος-θεραπευτής για όλα τα ζώδια, όταν συνδυαστεί με την πέτρα του ζωδίου σε διαδικασία καθαρισμού.

Θεωρείται σαν μία από τις ισχυρότερες πέτρες εργαλεία του Feng Shui, που συγκεντρώνει, εναρμονίζει και διοχετεύει την ενέργεια στους χώρους επίδρασής της.

Newsletter!

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας προϊόντα!

0